ACCOUNT AANMAKEN

GEBRUIKERSNAAM OF WACHTWOORD VERGETEN?

Groot onderhoud en schoonmaak van één van de grootste fonteinen van Nederland

Groot onderhoud en schoonmaak van één van de grootste fonteinen van Nederland

by / / Laatste Nieuws

Door de bedrijven Areamasters en Modderkolk is er met man en macht de afgelopen dagen gewerkt aan het onderhoud en de schoonmaak van één van de grootste fonteinen van Nederland, op het drukke Takenhofplein in Nijmegen.

Ook wel bekend als: de fontein die het vaak niet doet. Vorig jaar werd er nog flink aan gesleuteld, omdat de afvoer veelvuldig verstopt raakte.

De fontein ligt op de kruising van ontsluitingswegen van de Nijmeegse stadsdelen Lindenholt en Dukenburg die zo verbonden zijn met de provincialeweg N326. Het plein is vernoemd naar een boerderij uit de 16e eeuw die ook de naam Takenhof droeg in de tijd dat dit deel van Nijmegen nog Neerbosch was. De boerderij moest zoals zo veel andere agrarische bedrijven wijken voor de stadsuitbreiding van Nijmegen aan de ‘overkant’ van het Maas Waalkanaal.

De fontein is voorzien van een dichttekst van de Nederlandse dichter H.H. ter Balkt die luidt: Hazelaar plantte ik voor haar vier poorten al haast vervluchtigd voor haar roze bloesem. Het plein is al in het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw ingericht. De fontein kwam er in 2000.

BOVEN